ALUSTUS

 

Muuramelaisen omakotipihan suunnittelu ja rakentaminen haastoi ammattitaitoamme monella eri tasolla – hyvällä tavalla. Pihassa oli vanhastaan rakenteita jotka vajosivat vuosittain, sattumanvaraisesti.

 

Heti ensi vierailullani totesin, että pihassa oli suorastaan vaarallista liikkua vajoamien vuoksi. Uudet asukkaat halusivat päivittää pihansa,  luonnollisesti – omannäköisekseen, sekä  turvalliseksi. Tärkeänä kriteerinä oli myös sulauttaa pihaa ympäröivään, kauniiseen luontoon.

 

Maanrakennus- /pohjausvaihe suunniteltiin huolellisesti ja siihen myös satsattiin rahaa. Pihan rakennusmateriaaleissa hyödynnettiin suurin osa vanhoista kivistä – tässä taas säästettiin viisaasti.

 

Monien vaiheiden jälkeen kokonaisuudesta muodostui selkeä, arvokas ja uniikisti  tunnelmallinen. Pihaa oli haastava rakentaa,  mutta joka osa-alueella onnistuttiin sopivasti. Pihan valmistuttua olimme ylpeitä työstämme ja asiakas oli erittäin tyytyväinen.


Tästä syntyi kipinä osallistua ’’ko. kohteella’’ valtakunnalliseen vuosittain järjestettävään  ’Vihertaitaja’  kilpailuun. Osallistuminen kantoi sitten voittoon asti….

- Harri

KallioTaivas © 2014